Byåsennatta som tilbud denne uka

Postet av Melhus IL - Orientering den 30. Sep 2018



O-avdelinga har ikke eget tilbud denne uka, men satser på at noen drar til Byåsennatta ved Lia onsdag 3. oktober kl 2000. Ordinær påmeldingsfrist er i kveld søndag og etteranmelding fram til kl 1900 løpskvelden. Link til innbydelsen er her. De som ønsker å dra kan kontakte Atle (mob: 99160145) om felles kjøring o.a.

Vi har intern natt-trening onsdag 10. oktober med John som løypelegger.



Slik bruker du Quickroute?

Postet av Melhus IL - Orientering den 30. Sep 2018

Ønsker du å legge over sporet fra din GPS-klokka over på et o-kart og studere veivalgene dine i ro og mak. Da er denne bloggen midt i blinke for deg. Bloggen beskriver hvordan du kan bruke Quickroute og hvordan du kan lagre løpet på Melhus Orienterings kartarkiv.
 
QuickRoute er et dataprogram for Windows som lar deg vise en rute fra en GPS-enhet, for eksempel en GPS-klokke, på et orienterings kart lagret som en bildefil. Hovedformålet med QuickRoute er å gjøre det raskt og enkelt å overføre ruten fra en GPS-enhet til et kart.

Quickroute er utviklet av Mats Troeng. Han har også utviklet Livelox. Quickroute kan du laste ned her:

http://www.matstroeng.se/quickroute/en/download.php.


Når du har lastet ned programmet og installert det på din PC så er du klar til å legge din GPS-spor over på et o-kart. for å få til det så trenger du kartet som en bildefil og så må du ha lastet ned GPS-sporet i .gpx-format.

Kartet kan du scanne og lagre det i JPG-format, GIF-format eller PNG-format. Hvis løpet er lagt inn i Livelox så kan du laste ned kart med løypen som du har løpt. Hvordan du gjør det er beskrevet i bloggen: Slik laster du ned en kartfile fra Livelox

Hvordan du laster ned GPS-sporet er beskrevet i bloggen Slik laster du ned en gps fil.


Når du starter Quickroute så får du opp et blankt vindu. Velg så New.



Det kommer nå opp en dialogboks hvor du skal legge inn bildefilen over løypa og GPS-sporet. Trykk på Browse for å legge inn kartet.


Når du har lagt inn kartet så er det lurt å endre størrelsen på kartet. Spesielt hvis du har hentet kartet fra Livelox. Trykk på Change for å gjøre dette.


Det kommer opp et vindu som viser kartet. Her jan du rotere kartet og du kan endre størrelsen. Skriv inn prosent for å skalere kartet. En storrelse på mellom 1500 - 2000 pixler er fornuftig valg.


Velg så Browse som markert i bildet under og legg inn GPS-sporet som du har lastet ned som vist i bloggen Slik laster du ned en GPS-fil.


Når du har gjort det så får du opp sporet ditt på kartet. Den er vist i rødt som vist i bildet under. Men sporet stemmer ikke med løypa og må justeres.


I dette sporet så har jeg startet klokka når jeg løp til start. Derfor er det like greit å klippe bort oppvarmingen. Klikk på ikonet med en saks.  

I grafen under ser du hastigheten din under løpet. Bruk musa og før den langs grafen . Du ser en rød prikk som følger muspekeren. Du kan også se den røde prikken på GPS-sporet ditt. Klikk på starten av løpet ditt.

Det kommer opp et vindu som spør om du skal slette ruten før eller etter der du har markert. Velg ruten før, hvis du f.eks har glemt å stoppe klokken etter at du kommer i mål kan du velge slett ruten etter.



Nå kan du justere sporet slik at den sammenfaller med der du løp.

Klikk på ikonet Adjust route som markert i bildet under.

Nå blir ruten markert rød igjen og du kan starte med å klikk på startpunktet og flytte ruten til start-trekanten. Første punktet som du markerer fletter hele ruten. Du trenger ikke flytte startpunktet du kan velge et annet punkt som du vet hvor er. Når du får et punkt på kartet så blir dette punktet fast, og det flytter seg ikke når du flytter andre punkt.  

Det neste er å flytt mål-punktet til mål på kartet. Men fortsatt ser du at sporet ikke passer helt til løypa.

Det er lurt å plukke ut poster som du er sikker på at du løp rett og som har en vinkle mellom inn- og ut-gangen. Som f.eks 3. posten. som vist under.

Flytt sporet rett i posten som vist under.

Fortsatt kan det være nødvendig med noen små justeringer. SOm å legge ruta på veien ved 9. post.

Når du er fornøyd så bør du lagre løypa under File Save. Løypa blir lagret i QRT-format.


Det er mange valg i Quickroute. Man kan endre tykkelse på sporet, man kan endre på farger .... Her er det bare å prøve seg frem.


Publisere kartet til Melhus Orienterings kartarkiv. 

Du kan publisere løpet ditt til kartarkivet i klubben. Les mer om kartarkivet i bloggen Slik laster du opp en økt til Melhus orienterings kartarkiv. Der kan du lage ditt eget kartarkiv, men da trenger du en tilgangskode som du får av Atle.

Etter at du har laget ditt eget et kartarkiv så kan du publisere kartet ved å velge Publish map... under fanen Tools.



Det neste du må gjøre er å logge deg inn på kartarkivet med brukernavn og passordet som du la inn når du opprettet ditt kartarkiv. Trykk på Connect.


Når du har logget inn så kan du skrive inn detaljer om løpet. Slik som løpsnavn, Navnet på kartet, Arrangør, Type løp etc. De er også mulig å hente inn link til resultatene fra Brikkesys eller Eventor. Til slutt så kan du skrive kommentarer om løpet. 

Etter at du har trykket på OK så får du mulighet til å justere størrelsen på kartet og kvalitet. Prøv deg frem. En bredde på ca 1700 pixler er greit for de fleste PC-skjermer. 

Velg OK og nå er kartet ditt publisert til kartarkivet ditt. 

Du kan nå gå inn på ditt kartarkiv og se dine ditt veivalg og dine kommentarer. Du kan endre på dette senere, mer om dette er beskrevet i bloggen Slik laster du opp en økt i Melhus Orienterings kartarkiv.



Magiske timer under Gimse by Night onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 27. Sep 2018


Årets utgave av Gimse by Night ble intens på alle vis for de nesten 110 løperne som til slutt stilt til start ved Tambartun i går kveld.

Nattløp og fellestart er nokså spesielt konsept, særlig når 100 hodelykter som starter samtidig. Audun B hadde lagt fire løyper fra Nybegynner og C-løype som gikk rundet i Tambartunområdet til B- og A- løype som gikk helt opp til søndre del av Nordgardsmyra på Brekkåsen.



Hele 135 løpere var påmeldt, men 108 startet til slutt. I fellesstaren var det omtrent 100 løpere på grasmatta sør for Tambartun. Atle gjorde en videosnutt som er lagt ut som nyhetssak. Eivind tok en litt lenger sekvens som fikk med NTNUI`s kamprop bl.a. Det er for ordens skyld den samme starten!

Melhus hadde 16 løpere ut i marka, Freidig stilte med 26 løpere, mens NTNUI hadde hele 38 deltagere med.

På tredjepost for både A- og B-løypa var det starten på sommerfuglvinger som betyr at løperne har to eller flere små sløyfer som alle kommer innom denne fellesposten. A-løypa hadde tre vinger og B-løypa hadde to. Da kan vi oppnå noe spredning i et fellesstartfelt med å fordelen løperne i de ulike variantene. B-løypa fikk sine to, mens A-løypa hadde 6 varianter og da er det viktig å være selvstending! Audun hadde tatt "stand" ved denne fellesposten og filmet når feltet passerte - ser her. 

Og dagen derpå så det slik ut ved posten: 



Etter løpet var køen kommet til mål og innregistrering stod for tur.






Audun intervjuet vinner i A-løypa Vegard Jarvis Westergård fra NTNUI etter løpet.



Her ser vi Audun og Atle diskuterer løypa til Johan Ivarsson, Freidig.



Erik var eneste nybegynner i løpet og få her se tida si av Eivind.

Det var noen som hadde hørt at det høljregnet, lynte, var ganske kjølig og at marka var klissbløt. Det er bare rykter - ingen på Gimse i går kveld registrerte det!

Resultater fra løpet kan leses i Brikkesys. 



Jaktprøven - hele 3 stafettlag fra Melhus

Postet av Melhus IL - Orientering den 23. Sep 2018


Bilde: Alle fem på dette laget fikk godkjent sine løp i dag og havnet til slutt på en fin 5. plass. Fra venstre: Asle, Atle, Kåre, Kristoffer og Stein Ivar. 


Melhus stilte med ikke mindre enn tre lag og 15 løpere på dagens stafett i regi av Freidig, "Jaktprøven". Løpet gikk i til dels tungt og bløtt terreng ved Fjellsetra i Bymarka. "Gamlekara" og Trine taklet vel terrenget best i dag, mens ungdommen syntes det var litt i vanskeligste laget. Teltet kom godt til nytt i dag som ly mot slutt- og regnbyger som skylte over samlingsplassen. Noen solgløtt ble løperne dog forunt. Det var 7 løyper å velge i og hver løper skulle stille i riktig løype ut fra alder og nivå. Ellers var det fritt fram å sette sammen lag bestående av fem løpere. Slik kunne lagene bestå av en blanding av ungdom og voksne, kvinner og menn. Bestetidene i løypene skulle i utgangspunktet være ca. 20 minutter i følge innbydelsen, men de fleste brukte halvtimen og mer.

Video fra starten av Jaktprøven: https://youtu.be/MnLnbhkv_9g 

Video fra felsstarten:  https://youtu.be/CW8glrV27is 


Bilde: Eivind veksler med Johannes. Johannes løp 4. etappe for sitt lag. 


Bilde: Håkon er her straks ferdig med sin etappe.



Bilde: Stein Ivar sender Kåre ut på hans etappe. 

To av våre lag var uheldige og ble diskvalifisert i dag. Slikt kan skje i et o-løp, også på stafett. Det er mye som skal klaffe i et o-løp. Stafett kan gi litt ekstra spenning og det da er det fort gjort å gjøre feil. Lagene som ikke fikk godkjent hadde gode enkeltprestasjoner, selv om de fleste syntes det var tungt og vanskelig i dag. Melhuslaget som fikk godkjent i dag, bestod av Asle, Atle, Kristoffer, Kåre og Stein Ivar og havnet på en flott 5. plass av 13 lag som fullførte. 16 lag stilte til start. Laget var bare 2 minutter fra 4. plassen og 3 minutter fra 3. plassen. Bra gjort etter 5 etapper. 

Stemningen i melhusteltet var som vanlig upåklagelig allikevel. Det ble spøkt og praten gitt høylytt. Historier om egne veivalg og hvor bløtt og kaldt det var, ble utvekslet. 


Bilde: Kåre sender Atle ut på sisteetappen. Atle løp laget opp fra 6. til 5. plass på sin etappe og var en av få løpere som i dag kom under 30 minutter.

Video: Atle spurter inn til 5. plass https://youtu.be/fX74C-qlobI 

At Melhus orientering klarer å stille med hele 3 lag og 15 løpere på en regntung søndag sent i september, er egentlig helt utrolig bra. Det lover godt for framtida til MIL orientering. Det var bare Freidig som hadde flere lag med enn Melhus i dag. Naboklubben Trollelg stilte ikke med et eneste lag i dagens stafett. 


Bilde: Sjefen sjøl Eivind etter innkomst: "Kanskje vi skulle satse på 4 lag neste år?".  


Resultater finner du her:  Resultater fra Eventor.

Flere bilder finner du under Bilder etter hvert.



Gimse by Night er 5 løp i O6`eren og går fra Tambartun onsdag

Postet av Melhus IL - Orientering den 22. Sep 2018


Da er vi kommet til siste løp i vår interne løpsserie O6`eren. Løpet går fra Tambartun onsdag 26. september med Audun B som løypelegger. Møt direkte på Tambartun og Ole og Knut vil veilede dere med parkering. Samlingsplass på sørsida av bygget.

Dette er også et terminfesta nærløp og går som fellesstart for de fleste klassene kl 2000. Individuelle løyper (NY og C) starter mellom kl 1930 og 2000. Det er valgfritt løypevalg, men still i den løypa som dere har løpt før i sommer. Se tabell under.

Påmelding gjøres helst på Eventor innen søndag kveld kveld av den enkelte eller ved å varsle Eivind eivibak@online.no / mob. 91856439. Skulle det være noen som ikke gjør det og vil være med er bare å møte opp på samlingsplass innen kl 1930 onsdag kveld.


Her er innbydelsen:

Gimse By Night – Fellesstart

26. september 2018

Oppmøte: Gimse (veibeskrivelse vil komme i PM). Kompakt arrangement; parkering, samlingsplass og start på samme sted.

Start: Fellesstart kl. 2000 for løypene A og B. NY og C har fri start kl. 1930-2000.

Startkontingent: 30 kr; 60 kr for etteranmelding. Klubbene faktureres i etterkant.

Påmelding: På Eventor innen søndag 23. september kl. 2359. Etteranmelding på Eventor innen tirsdag 25. september kl. 2359 samt på løpsdagen frem til kl. 1930 på samlingsplass.

Kart & terreng: Gimse. Målestokk 1:5 000 og ekvidistanse 5 m; oppdatert 2018. Løypene går i et relativt flatt skogsterreng med en del halvåpen myr avgrenset av ravinekanter. Det benyttes spredningsmetode for A og B.


Løype/klasse/nivå        Lengde [km]*    Klasser i O6`eren

A                                4.2                          H17-49

B                                2.5                          D13-16 + D17-34 + D35-59 + H13-16 + H50-69 + 3km Trim

C                                1.2                          D-12 + D60- + H-12 + H70- + 2km Trim

NY                              0.7                          Nybegynner


PM og startlister legges ut på Eventor tirsdag 25. september.



Første natt-trening i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 19. Sep 2018


Høstens først natt-trening gikk av stabelen fra Skjetnan i kveld. Nesten 20 løpere deltok og det var godt det var trening i kveld for mange, for det er uvant med mørket i starten. Eivind hadde lagt tre løyper og alle hadde løpere, også i nybegynnerløypa.

Flott med natt-trening, for neste onsdag avvikles siste løp i O6èren i Gimse by Night.

Resultater fra kveldens løp kan leses på Brikkesys. 



Medlemsmøte i Gruva torsdag kl 2000

Postet av Melhus IL - Orientering den 16. Sep 2018


MEDEMSMØTE I O-AVDELINGA

TORSDAG 20. SEPTEMBER 2018  KL 2000 I GRUVA 1. ETASJE


SAKLISTE

1. Vi tar et kort sveip over sommersesongen i år og hvordan den har gått:

Treninger + Rekruttering + Egne løp (O6`er, Ungdomsløp, ‘bedriftsløp, sommerløpene og karusellstafett) + Kart + Turer og deltagelse i løp + Ukens løype + Turo + Allidrett/ Skoleorientering/ Barnehageløp.


2. Kort om den nærmeste tida i høst med løp, trening, bestilling av klær og sesongavslutning.


3. Hvordan blir kommende vinter og sommeraktiviteter 2019 for oss i MIL orientering: Her er det viktig med gode innspill og diskusjoner!

a) Vintertreninger for rekrutter, ungdom og voksne.

b) Internopplæring: Løypelegging + løypetegning på OCAD/Purple Pen + Annet?

c) Rekruttering og opplæring til sommeren: Finn Fram Dagen, verving, opplæring i treningsløp, skoleorientering og annet.

d) Løp: Treningsløp, O6`er, karusell-løp, bedriftsløp, terminfesta løp o.a. Hvile kart og startplasser skal vi ha? Løpsledere/Løypeleggere?

e) Turer, samlinger og sosiale tiltak ellers: Tur til VM 2019 i Østfold? MNM?

f)  O-trimaktiviteter: Turorientering/ Grønne turer og Ukens løype.


4. Litt assortert:

a) Kart

b) klær

c) Økonomi, startkontingent.

d) Annet?


Det kan også hende det blir en lett servering!!



Ungdomstur til Östersund

Postet av Melhus IL - Orientering den 16. Sep 2018

10 gutter fra Melhus var med på årets ungdomstur til Östersund. Sør Trøndelag o-krets har lang tradisjon med å ta med ungdommene til Ôstersund. I år deltok 94 deltakere, med stort og smått, på turen. Östersundturen er absolutt høydepunktet i sesongen, for mange, og vi i Melhus var med for 4. året på rad.

10 blide gutter på kretstur til Östersund. Fra venstre: Martin, Oskar, Sander, Håkon, Kristoffer, Erik, Peter, Andreas, Ørjan og Joakim

På lørdag deltok vi på Loffelunken, ved skiskytterstadioen, i Östersund. Hele 400 o-løpere deltok på løpet. Det er masse stier , veier og rulleskibaner i skogen ved skianlegget. Det fører til at man kan løpe ganske fort, men det er også fort gjort å miste kontrollen over alle stikryssene, og da tar det lang tid å ta seg inn igjen. 

Løypa til H16. Masse stier å velge i

Flere av gutta løp bra, og Kristoffer løp et godt løp i Östersund. Han brukte 8 minutter på kilometeren og det ga han en 8. plass i klasen H14. 

Kristoffer var godt fornøyd med løpet sitt. 8 min/km, da begynner det å gå fort.

Etter løpet dro vi til Östersund by. Her ble det tid til shopping og middag. På kvelden var vi i Storsjøbadet. O-klubben i Östersund hadde leid badet for alle o-løperne som deltok i helgen. Det ble hyggelig samvær på tvers av alle klubbene i Tøndelag og Jämtland. Det var fullstendig anarki i rutsjebanen, men det gikk heldigvis bra i år også. 

På søndag deltok vi på Älgjakten. Hele 50 lag deltok på stafetten. Älgjakten er en 7 mannsstafett hvor man kan sette sammen lagene uavhengig av alder og kjønn. Melhus stilte med et rent ungdomslag. I år løp gutta kjempegodt. Andreas løp kjempebra på første etappe, og kom inn som nr 21. Peter, Ørjan og Oskar løp opp 13 plasser på de neste etappene. 

Andreas løpe en fin første-etappe. 

Sander, Håkon og Martin fulgte etter med gode løp, og til slutt endte vi på 13. plass av 50 lag. En fantastisk god prestasjon. Herlig å se stemningen blant gutta etter løpet. Gutta var meget godt fornøyd med sin egen innsats. Martin som løp siste etappe fikk en utrolig varm velkomst i mål. 




Nå er turen til Östersund 2018 snart historie. Vi sitter på bussen hjem, gode og mette på snop, caprisone og Max-burgere. Vi har en flott gjeng ungdommer i klubben, som vi er stolte av. 

Gutta på tur. Her sammen med Tord fra Nidarøst og Brage fra Freidig.



Trening og opplæring i nattorientering onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 16. Sep 2018


Så er høsten kommet for fullt og vi lader våre lykter!

Første natt-trening er kommende onsdag 19. september kl 1930 fra parkeringsplassen ved Skjetnan like etter avkjøringa til Skjetnemyra.

Eivind legger tre løyper: Nybegynnerløype, 2 km C og 3 km A. Vi satser på å rettlede og evt. følge rekrutter rundt løypa. Dette blir eneste trening før Gimse by Night som er siste løp i vår O6`er.

Parkeringsavgift kr 40 betales på SMS.



Lange km-tider på Bjønnabakken i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 12. Sep 2018



16 løpere møtte til dyst i 5. løp i årets O6`er. Martin hadde lagt 4 krevende løyper, både o-teknisk og som satte kondisjonen på prøve. 

Spesielt denne gange var at det ikke møtte opp noen nybegynnere og det er lenge siden. 



Kåre og Eivind i en fagprat.

Ungdommene samlet seg bl.a. i 2km C-løype og satte god fart der, men måtte se seg slått av Kåre i klasse H70-.



Erik og Martin har fått premie etter løpet. Pærekake ved løypelegger Martin..... tror jeg?


Fader John måtte se seg slått med 13 minutter av Kristoffer

Kristoffer hadde enda en gang beste tid i 3km-løype godt framfor noen 50-60-åringer. 

Audun B er fortsatt sterkest i 4km-løypa med kveldens beste km-tid.

Sammenlagt gjorde ikke kveldens løp de store utslagene. Da gjenstår bare ett løp i serien og det kommer om 14 dager i Gimse by Night.

Resultater kan leses her.




Ungdomstrening i Vassfjellet og 5. løp i O6`eren fra Bjønnabakken

Postet av Melhus IL - Orientering den 10. Sep 2018


Atle legger ungdomstreninga fra Hyggeliflekken på Løvset i kveld mandag kl 1800. Kurver står på tapetet. Det blir en fin oppkjøring til helgas Østersund-tur.

5. løp i vår interne O6`er går av stabelen onsdag 12. september fra Bjønnabakken. Det er start fra kl 1730 og det oppfordres til ikke å komme for seint på kvelden. Det blir fort mørkt nå dersom det blir overskyet.

Martin byr på 4 løyper: 1,5 Ny, 2km C, 2,8 B og 3,8 A med vanlig klasseinndeling. Det er mange poeng å kjempe om i flere klasser i de to siste løpene som står igjen.

Gunleiv og Stein vil hjelpe rekrutter i løypene. 



Tour de Trondheim / siste STOK ungdomsløp

Postet av Melhus IL - Orientering den 9. Sep 2018

I helga arrangerte NTNUI Tour of Trondheim med sprint på fredag, mellomdistanse på lørdag og langdistanse på søndag. Løpene på fredag og lørdag inngikk også som de siste løpene i årets ungdomsløp STOK.


Fredagens sprint gikk på Persaunet i ikke de mest utfordrende løypene. Imidlertid innbød de til test av løpskapasitet. Av ungdommene løp Kristoffer inn til en fin 4.plass og dermed den beste prestasjonen av Melhusløperne. Tett fulgt av Atle med fin 5. plass i H50.

Lørdagen gikk mellomdistansen på Haugamyra på Byneset. Siden dette løpet også var det siste løpet i ungdomsløpene stilte Melhus med 14 deltakere. I D10 deltaok Sunniva og ble premiert. Michael Olsen og Peter Prytz Jensen løp inn til klasseseire. I H15-20B gjorde Melhus rent bord. Gledelig her var at Sander var med igjen. Av den eldre garden var det Stein Ivar som gjorde de best med en 3. plass i H50. 

Siden dette løpet også var siste løpet i STOK sine ungdomsløp, ble det etter målgang premieutdeling og pizza på ungdommene. 


Her ser vi Kristoffer, Oskar og Johannes under premieutdelingen.

Søndagens langdistanse gikk på samme sted med en tur på toppen av Bosbergheia for de lengste løypene. I fint vær men med løyper med mange høydemeter ble det forholdsvis lange løpstider. Noe som vil kjennes i kroppen og føttene utover ettermiddagen og kvelden.


Resultater sprint fredag.

Resultater mellomdistanse lørdag.

Resultater langdistanse søndag.


Høsten kommer nærmere og det blir bare tidligere og tidligere mørkt. Til helga reiser ungdommene til Østersund sammen med andre løpere i Sør-Trøndelag. Høstsesongen med nattorientering starter nå og vi starter med trening i trygge omgivelser. Følg med på hjemmesidene.



Familiedag med natursti og orientering i Melhusbanken

Postet av Melhus IL - Orientering den 8. Sep 2018


Som takk for bidrag fra Melhusbanken til sprintkart i sentrum hadde vi ordnet litt uteaktivitet i forbindelsen med familiedagen i sparebankuka.

Hege hadde ordnet en familie-natursti i bankhagen som hadde egen o-løype for å finne spørsmålene. Etterpå fikk alle tilbud om ei kort o-løype i hagen eller ei lang rundt Kroa-kvartalet. Området viser seg å være supert til å forklare små o-løpere kartet og terreng. Eivind ordnet løyper og Audun K assisterte.

Det var mange barn med foreldre som jobbet seg gjennom spørsmål og poster i dag.



Audun kretsmester og Kristoffer fjerdemann i KM lang

Postet av Melhus IL - Orientering den 7. Sep 2018


Audun fortsetter sanking av medaljer. Denne gangen ble han kretsmester langdistanse i H 35- som gikk forrige lørdag fra Frøset ved Leirsjøen i bymarka.

Kristoffer gjorde det skarpt i H 13-14 med en 4. plass. Stein Ivar kom på 5. plass i H 50- og Kjell Rune nr. 7 i H 45-.

Resultater leses i Eventor.



Tour de Trondheim, utsatt karusell-stafett, endringer av møtedato og O6`er nr. 5

Postet av Melhus IL - Orientering den 7. Sep 2018


Tour de Trondheim

I helga er det flere av våre som skal delta på tredagers-arrangementet Tour de Trondheim. Fredag er det sprint, lørdag mellomdistanse der det er innlagt sesongavslutning for STOK`s Ungdomsløp med premiering og langdistanse søndag.

Karusell-stafetten

Det er forsatt gode meldinger om løperen som fikk hjertestans, så vi har forhåpninger om et positivt utfall. Vi avventer litt med å bestemme et eventuelt erstatningsløp med sesongpremiering før situasjonen er noe mer avklart.

Medlemsmøte

Litt av årsaken over og andre ting gjør at vi utsetter medlemsmøtet som var planlagt førstkommende mandag den 10.9. til torsdag 20. september kl 2000 i Gruva. 

O6`er 5.løp

Martin er i full gang med løypelegging for nest siste O6`er i år. Den går fra Bjønnabakken onsdag 12. september kl 1730. Møt i rimelig tid, for det kan bli tidlig mørkt ved overskyet vær. Gunleiv og Stein vil hjelpe nybegynnerne med gode råd!



Karusell-stafetten ble til en trist kveld med akutt hjertestans

Postet av Melhus IL - Orientering den 6. Sep 2018

Første etappe var godt i gang med veksling av de beste laga, da det kom melding fra 3. siste post at en Gaula-løper hadde fått hjertestans. Det skjedde noen få meter etter stempling og det var raskt mange løpere som kom til posten og kunne etter ett til to minutter starte hjerte- og lungeredning. Det gikk ganske raskt å få ringt 113 i dette området som har dårlig mobildekning. 

De som startet med behandlingen hadde god kunnskap om livreddende førstehjelp og flere hjalp til ved og rundt pasienten og beskjeder ble gitt til samlingsplass der løpet ble stanset.

Helsepersonell kom til etter en stund og etter litt behandling på stedet ble løperen kjørt til sykehus. I går kveld onsdag er det relativt gode nyheter om tilstanden fra legen og pårørende sier i dag at situasjonen er den samme.

O-løp er moro og stafett i karusellen er spennende. Selv om det går sekunder og minutter før løpere skjønner hva som skjer ved en slik hendelse, blir stafetten plutselig helt uviktig. Raskt ble de rette handlingene utført, løpere hjalp til og beskjeder ble gitt raskt og, etter forholdene, med stor ro. 

Vi hadde mye hell med oss når dette skulle skje. Oppholdsvær med god temperatur, hjertestansen kom bare 20 meter etter posten og det var mye løpere på tur inn og ut av posten som kunne reagere raskt og som kunne førstehjelp. Da håper vi at hellet fortsetter og behandlingen gjør at løperen kan komme seg på beina.



Karusellen avgjøres i Skjetnemarka med stafett og individuelt onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 2. Sep 2018


Onsdag 5. september kl 1800 i Skjetnemyra skjer det: Årets OG karusell skal avgjøres! 

Her er et vakkert bilde av oss i fjor. Nå kan det bli en reprise av det onsdag kveld, men da kreves det massiv mobilisering! Leik har bare drøyt 300 poeng å ta inn på oss, og gjør de det ryker første napp i en splitter ny pokal for oss.

Det er stafett som er kveldens øvelse, men de  som ikke er blitt spurt eller har meldt seg selv til stafett-etapper stiller i individuelle løyper som i et vanlig karusell-løp. Alle i individuelle løyper som får godkjent i ei eller annen løype bidrar med 50 poeng!

Etter stafetten blir det premieutdeling for karusellen dette året. Restaurant med utsøkte retter blir det også.

Møt opp og ta med foreldre, besteforeldre, barn, barnebarn og bekjente ellers - alle teller!

Her kommer innbydelsen som er sent ut til laga i karusellen.


              OG-stafett og premieutdeling


Onsdag 5. september 2018


Sted:          Skjetnemarka skianlegg, M­­­elhus


Start:                  Start kl. 18.00


OG-karusellen 2018 avsluttes med stafett. Det er 3-manns lag med valgfri sammensetting av klasser/løyper. De som stiller i stafetten må minst løpe den løypen som tilhører sin klasse. Alternativt kan de gå opp i løypelengde. Følgende klasser/løyper i stafetten:


Løype

Klasser

Løypelengde

Blå

H 17-44

2,7 km A/B

Rød

H 45-54, H 15-16

 

 


 
 2,5 km A/B


Grønn

D 15-49, H 55-64, H 13-14

2,1 km A/B

Hvit

D 50-64, D13-14, H 65-74

2,0 km B

Gul

D/H -12, D/H 13-C, D65-, H 75-

1,9 km C


I tillegg vil det være mulig å løpe individuelt for de som ikke stiller på stafettlag. Egen nybegynnerløype på ca. 1,5 km. Individuell startende og nybegynnere gir 50 poeng.


Kart: Skjetnemarka/Momarka målestokk 1:5000


Løypelegger: Kjell Rune Logan-Halvorsrud


Salg av kaffe og tilbehør. 


Premieutdeling for årets karusell etter løpet. 


Parkering Skjetnemarka skistadion. NB! Parkeringsavgift kr 40,-. Betales via SMS til 2470 ved å sende PMelhus + «regnnr». Husk å betal før dere kjører inn i Skjetnemarka pga. dårlig mobildekning.

Velkommen!



Sprintløp med raske tider

Postet av Melhus IL - Orientering den 2. Sep 2018


Sunniva på sistepost

Torsdag gikk sesongens nest siste ungdomsløp. Nidarøst hadde valgt Utleira skole som samlingsplass, og løypene gikk i gatene i nærheten. Åtte ungdommer fra Melhus deltok, og det gikk raskt unna. Alle hadde sluttider på under 24 minutter. Sunniva Preisig Motrø er fortsatt eneste jente blant guttene, men vi gleder oss veldig over at hun er med. I klassen under ti år var hun blant den raskeste halvdelen av deltakerne.

Neste ungdomsløp blir lørdag 8. september på Byneset. Løpet inngår i NTNUI sitt Tour de Trondheim, som er åpen for alle aldersklasser.

Flere bilder fra løpet finner du i billedarkivet.

Resultater fra løpet.

Resultater sammenlagt.