Intervall, hinderløype, sirkeltrening og veivalgstrening var kveldens ingredienser

Postet av Melhus IL - Orientering den 28. Nov 2018


Kvelden startet med rekrutt-trening der Eivind fikk besøk av Leah og Amalie. Elefantball, bilder og kart-tegn, hinderløype og himmelretninger var de innom.

Kjell Rune perset latmark med intervalldrag mellom Audalen og Kroken nord for Brekkåsen, mens Martin og Trine koste seg med naturlig intervall i Hollumsåsen.

Siste timen hadde Eivind lagt opp til 9 stasjoner sirkeltrening med veivalgstrening i langpausen.

En flott treningskveld tross kald vind.

Her kan du se bilder fra kveldens utskeielser. 



Trening i uke 48

Postet av Melhus IL - Orientering den 25. Nov 2018


Atle og ungdommene holder stø kurs inne på Brekkåsen skole mandag 26. november mellom kl 1900 og 2030: Ballspill, styrketrening og o-teknikk! Her satser vi på at det gode oppmøte fortsetter!!

Rekruttene starter onsdagstreninga 28. november kl 1900 med fullt program som fort kan ende i frittstående. Men først blir det ballspill, litt snakk om kart blir det denne gangen også og hinderløype med kartlek som Eivind ordner med.  Også har har oppmøte vist en stigende kurve som kanskje vil fortsette?

De voksne starter kl 1900 med uteprogram en times tid som krever gode sko med pigg for tida. Kjell Rune vil ordne noen intervall drag med innlagt kartarbeide. Martin blåser liv i gågruppa som består av toppidrettsutøvere i gangfart. Med andre ord opplegg for spreke i alle kategorier.

Kl 2000 trekker de voksne inn til sirkeltrening med Eivind - denne gangen trulig uten full servering. Vi får håpe at dette ikke gjør noe med det gode oppmøte!



Godt oppmøte på måneskinnstur onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 22. Nov 2018



Heile 13 spreke løparar var ute og leita etter o-postar denne novemberkvelden, og alle kom i mål med gode løpstider. Om det var barfrost og måneskinn, eller godt innøvde orienteringskunnskapar frå sommarsesongen, som gjorde at så mange fann postane er uvisst – men sikkert er det at innsatsen og humøret var på topp hjå samtlege løparar.



Familien Gylland etter sitt løp. Amalie med nytt kompass og brikke for anledninga.

Eivind helt utpæsa etter at mellomløypa var unnagjort.


Ein triveleg kveld med tre løyper med varierande lengde og vanskegrad. Nybyrjarløypa gjekk i byggefelt- og lett skogsterreng på Brekkåsen, mens langløypa strekte seg over bekk, myr, ås og pløgde jorder i kjent terreng frå Brekkåsen over Hollumsåsen og nesten til Lete. Kjente omgivnader for mange, men fleire kommenterte i etterkant at post 13 låg på ein stad dei aldri hadde funne nokon post før. Fint var det også at ingen drog på seg ankel- og hoftebrot under ivrig galopp over teleklumpar og djupe aurfårer.


Ei hodelykt (og en løper også?) på vei inn til sistepost


Etter styrkeøkt med sveitte og bra innsats i gymsalen var det duka for kveldens høgdepunkt: Feiring av halvrundt år for vår kjære eldsjel Eivind! Hege diska opp med kaker, saft og kaffi, og ikkje minst nokre gode ord til jubilanten. Ho overrekte også O-boka for 2018 som ei helsing frå orienteringsgjengen på Melhus. Me set stor pris på den utrøyttelege innsatsen din, Eivind! Her må også nemnast at friske bananer og julegodt frå Kåre, samt nytrakta kaffi frå Martin sette ein ekstra spiss på kvelden. Ei hyggeleg feiring på tjukkasen vart det!



Full strekk og innsats!



Eivind har i diskusjon med kveldens løypeleggere og leder av sirkeltrening og uttøying Reidun og Gunleiv.

Til høyre sitter Johannes og memorerer sitt løp i Hollumsåsen.


Løpstider for kvelden ligg på Brikkesys: http://brikkesys.no/result.php?id=3092



Sirkeltrening og o-løp i uke 46

Postet av Melhus IL - Orientering den 18. Nov 2018


Atle steller i stand en miks av ballspill, kartarbeid og styrketrening for ungdommene på Brekkåsen skole mandag 19. november kl 1900-2030.

Onsdagstreninga den 21. november har nattløp på programmet. Reidun og Gunleiv vil legge løyper for alle fra Brekkåsen idrettsbarnehage fra kl 1830. De voksne trekker så inne kl 2000 for sirkeltrening. Her trengs det lykter, refleks, brikker, gode utesko/klær og innesko / klær. 

Full rulle i treninga!



Godt oppmøte og god stemning på onsdagstreninga

Postet av Melhus IL - Orientering den 14. Nov 2018


Det går hardt for seg noen ganger under o-trening. Martin løp av seg skosålene i Hollumsåsen i kveld. Her er voksengjengen samlet mellom uteøkta og sirkeltreninga inne. Stein Ivar hadde regien i kveld.

Det startet med en times langkjøring, der det ble løp i retning Skjetnemyra og tilbake, men noen tok turen over Hollumsåsen.

Inne var det duket for 9 stasjoner med 3x45 sekunders innsats på hver.Økta gjorde godt selv om vi kan kjenne på litt at dette kommer til å sitte i! Trivelig kveldsstund ble det i hvert fall!!


Klementiner smakte godt etter langturen.


Leah, Amalie, Vårin og Ada sammen med Eivind.


Barneidrettsgruppe som hadde et opplegg i gapahuken ved barnehagen spanderte klementiner på hele gjengen i kveld.

Rekruttene hadde trening mellom kl 1830 og 2000 med Eivind som tilrettelegger. Elefantball ble til oppvarming og så ble det litt snakk om kart-tegn og farger, før det ble hinderløp og kartarbeide en god stund - bare se her. Magic Square og frilek ble det også tid til. 

Her er noen flere bilder fra kvelden:


O-turnere har vi også.

Frilek er populært!


Trening i uke 46

Postet av Melhus IL - Orientering den 11. Nov 2018


Mandagstrening som Atle har fra Brekkåsen skole for ungdommene går som vanlig mellom 1900 og 2030. Ballspill, o-leker og styrketrening er innholdet.

Onsdagstreninga starter kl 1830 med rekrutt-trening som Eivind leder. Ball-lek blir det her også, men også litt prat om kart og hinderløp.

Stein Ivar har voksentreninga fra kl 1900 der det blir langkjøring først. Fra kl 2000 trekker vi inn til sirkeltrening i salen.

Mye å glede seg til!



Kondisjegerne kom på trening

Postet av Melhus IL - Orientering den 7. Nov 2018


Kjell Rune ledet rekruttreninga, der Amalie og Vårinn deltok.

November kan være dvaletid for o-løpere, men tre kom likevel på utetrening onsdag 7. november. Det ble kjørt intervalltrening langs Klemmets veg. Fem lysstolper i raskt tempo, og to litt roligere. Vi fikk til tre drag på hver runde, men avsluttet med fire drag, det siste gikk opp bakken mot Hollumvegen, der vi slengte oss ned på autovernet for å hive etter pusten.


John, Johannes og Oskar etter at de kom inn fra mørket.

Eivind hadde forberedt innetreninga for rekruttene, og Kjell Rune ble kveldens trener for dem. John la opp innetreninga for voksne og ungdommer, med fokus på ryggøvelser. Det ble innetrening med litt mindre puls denne gangen. Etterpå diskuterte vi noen strekk på årets løype fra Blodslitet. Noen sier at trening er ferskvare, så hvorfor ta det for hardt i november? Var det dette de tenkte de som ikke kom på trening i kveld?







Vintertrening i uke 45

Postet av Melhus IL - Orientering den 4. Nov 2018


Ei ny treningsuke står for døra i o-avdelinga!

Mandagstreninga i Brekkåsen skole for ungdommene går som vanlig fra kl 1900-2030. Atle vil lede det hele med ballspill, o-tekninsk trening og styrketrening.

Onsdagstreninga fra Brekkåsen Idrettsbarnehage starter kl 1830 med rekrutt-trening fram til kl 2000. Her er det også litt ballspill, litt prat om kart, hinderløype og Magic Square. Kjell Rune og Eivind har ansvaret.

Kl 1900 er det start voksentrening med John som bas. Først blir det en time med intervall-trening ute før alle trekker inn i salen til sirkeltrening kl 2000. 

Mye å glede seg til!!